101 bästa sommarcaféerna

White Guide är en mycket populär restaurangguide och för sjunde året i rad har de publicerat en cafélista där de, i deras tycke, 101 bästa caféerna i Sverige listas.

Ett par av de sommarcaféer som White Guide listat är:

  • Sjögrens i backen i Grebbestad
  • Nyfiket i Rättvik
  • Körsbärsträdgården i Burgsvik
  • Sylvis Döttrar Hembageri & Café på Fårö
  • Feldts socker och cykel i Halmstad
  • Virriga bakverk i Alnö
  • Tant Grön och hela härligheten i Vintrosa

Varför vi har valt att lista just de ovan? För att de har annorlunda, roliga eller fantasifulla namn!

Sjögrens i backen

Ligger ett café i en brant backe är det väldigt passande att det heter Sjögrens i backen. Här tillverkas allt på plats och personalen tycker att de har världens bästa jobb. Huset som caféet är beläget i har renoverats varsamt och är idag charmigt och ombonat. Förr låg här en tandvårdsinrättning och visst har väl det en koppling till socker?!

Nyfiket

Nyfiket drivs av en ideell kulturförening vid namn KAOS. Kultur, Ansvar Och Skaparglöd. Det är ett gäng ungdomar som driver caféet, ett gäng som vill skapa en plats där gammal kultur kan möta ny kultur från andra delar av världen. De gör kulturarvet tillgängligt för fler, det gör det både levande och bidrar till mångfald. Därför passar namnet bra. Nyfikna ungdomar gör sina besökare Nyfikna på omvärlden. Nästan all mat lagas från grunden i köket på Gammelgården. Ekologiskt och närproducerat. Mjuka kakor, tutul, glass, kanelbullar och välsmakande mat står på menyn.

Virriga bakverk

Varför heter det virriga bakverk? Är det ägarinnan, tillika kreatören bakom bakverken, som är virrig? Är det inredningen? Är det kakorna? Ingen aning! Men det vi vet är att detta rosapastelliga café fortsätter att vara lika populärt sommar efter sommar. Det har nämligen bara öppet sommartid. Välkommen ut till Alnö för att njuta av såväl härlig natur som goda bakverk.

Lämna ett svar