Planera din verksamhet på ett café

Strategisk planering av en verksamhet är mycket viktig. All planering behöver inte göras i ensamhet, instängd på ett kontorsrum. Tvärtom; ibland kan det behövas ett miljöombyte för att få de där riktigt bra idéerna. Varför inte besöka ett café och göra delar av planeringsarbetet därifrån?

Låt dig stimuleras

Komplett tystnad är inte alltid bra för tankeverksamheten. Ibland kan ett dämpat sorl fungera bättre och det kan till och med stimulera dig mer när du är ute bland folk än en miljö som är helt fri från stimuli. Prova gärna att fundera över ditt företags övergripande strategier på ett skönt café, där du kan sippra på en god kopp kaffe och tänka i en miljö där du vanligtvis inte arbetar. Ren strategisk planering kan vara lite komplicerad att greppa på egen hand, men där finns företag som Stratsys som står redo att leda in dig och din verksamhet på rätt väg. Det du själv kan fokusera på är övergripande frågor såsom var du vill hamna med ditt företag, både på kort och lång sikt.

Välj café med omsorg

Tänk här på att inte välja ett bullrigt café med alltför många gäster. Kanske finns det tider på dagen då det är lite lugnare? Välj gärna en lite avskild plats om möjligt, kanske ett bord i ett hörn, där du känner dig bekväm att sitta. Helst ska du få plats att ställa upp en laptop, om du inte väljer att plocka med dig ett anteckningsblock istället. Var dock försiktig så att du inte spiller kaffe i din dator!

Genom att välja en annan plats än kontoret utmanar du dina sinnen. Ett café är kanske inget du normalt associerar med tankearbete. Faktum är att det är lätt att bli blockerad på en plats där inget händer; att du känner dig uttråkad och ostimulerad. En alltför rörig miljö kan å andra sidan vara distraherande och påverka koncentrationen negativt, så välj därför ett café med en miljö där du känner att du kan vara produktiv. Här kan du med fördel sitta tillsammans med en kollega, om du inte är orolig för att avslöja företagshemligheter förstås.