Allt om pizzerior

På den här sidan kan du läsa allt om caféer. Men nackdelen med caféer är att deras största fokus ligger på fika och godsaker. Är du hungrig kan det vara bättre att besöka en restaurang. Det finns olika restauranger. En nisch är pizzeria där menyn består av olika pizzor och ibland annan snabbmat.

Hitta en bra pizzeria

Om du är sugen på att äta pizza finns det oftast många valmöjligheter. Därför kan det vara svårt att veta vilken av alla pizzerior du ska välja. Det bästa du kan göra är att öppna din sökmotor och söka efter pizzeria och den ort du befinner dig i. Till exempel pizzeria i Växjö om du är på besök i Växjö. Där kan du till exempel besöka den populära pizzakedjan Pizza Hut.

Pizza i Sverige

Idag är pizzan populär och minst sagt väletablerad. Men det tog tid innan den kom till Sverige. Man har ätit pizza i Italien sedan åtminstone 1800-talet. Men det var först på 1940-talet som pizzan började komma till Sverige och den första pizzarestaurangen öppnades. Idag finns det flera tusen pizzerior runt om i hela Sverige och det är sällan långt till närmaste pizzeria.

På menyn

När du besöker en pizzeria kan du välja mellan olika pizzasorter. Några exempel på de vanligaste pizzasorterna är vesuvio, calzone, Margherita, kebabpizza, capricciosa och Hawaii. Pizzor kan vara utbakade eller inbakade och kommer i flera olika storlekar. Men många gånger finns det även andra maträtter att välja bland som går under snabbmatstemat. Till exempel kebab och hamburgare.