Ahlströms

Ahlströms konditori har varit en given mötesplats för göteborgarna sedan 1901. Många stamgäster har sitt favoritbord och besöker caféet ett par gånger i veckan. Andra byter plats oftare och varierar sig mellan inom- och utomhus. Inomhus är det en klassisk interiör som möter, en del av interiören är dryga etthundra år och minner om hur ett konditoribesök i början av förra seklet kunde te sig. Utomhus möter en mysig innergård alternativt kan man slå sig ned vid ett av borden som har utsikt mot gågatan.

En våning upp produceras allt som säljs. Ahlströms sätter stolthet i att erbjuda ett stort sortiment av färska bakverk med tårtor och bakelser och kakor och bullar och… men för den som är hungrig finns även lättare maträtter och sallader. Caféet öppnar redan kl. 0730 om morgonen för att servera frukost.

Ahlströms konditori är beläget i Åkermanska huset. Eller Blidbergska huset som det också kallas. Huset blev förklarat ett byggnadsminne år 1986, till visst tack vare sin brokiga historia som tog sin början på 1600-talet. Dock är det inte det huset vi ser idag, bränder och olika ägare har satt sin prägel, men anor från början av 1800-talet har det.