Hälsocafé Stockholm

Stockholm är inne i en riktig hälsotrend och har så varit i ett antal år. Idag vill många äta ekologiskt, närproducerat och hälsosamt och kaféerna hakar på! Många restauranger som satsar på hälsa erbjuder också fika, snabbmat och dylikt varför en del sådana också finns med som tips.

Centralbadet är inte bara en utmärkt plats att träna på utan också badets kafé är värt ett besök. Ekologisk mat som ska ge energi. Sommartid kan man njuta av en god fika eller måltid i den vackra trädgården där man bjuds på både fågelkvitter och ljudet av porlande vatten. Fly Drottninggatans ljudnivå och puls och finn lugnet.

Koloni på Skansen erbjuder god, vällagad och ekologisk mat såväl på plats som att beställa. Filosofin är att både kropp och själ ska känna harmoni och därför står kvalitet, ett ekologiskt tänk och bra råvaror på agendan. Om naturen mår bra, mår människan bra tänker teamet bakom denna pärla. Färgämnen, transfetter, lightprodukter, onödiga tillsatser och råvaror som färdats över halva jorden gör sig icke besvär. Gott surdegsbröd, sallader, pajer och korv står på menyn tillsammans med glass, juicer, retrogodis, popcorn och chips.

Kalf & Hansen erbjuder nordisk, nutida och ekologisk snabbmat. Inga onödiga transportsträckor, inget genmodifierat, inga tillsatsämnen o.s.v. Gänget bakom restaurangen/kaféet arbetar för hållbar utveckling, lärande och hälsa och använder sig därför av närproducerade, etthundra procent ekologiska råvaror. Här kan man äta frikadeller av såväl fisk som grönsaker och köttbullar med gott samvete. Ingen mat slängs, om något blir kvar görs det soppa utav det.

Mahalo finns på Södermalm och i Vasastan och här äter och fikar man veganskt. Med omsorg för miljön, gästerna och djuren arbetar ägarna och dess personal med bra, främst ekologiska, råvaror som gärna kommer från små och lokala företag. Fyrbenta vänner är välkomna på Mahalo – något som uppskattas av många av gästerna. En god smoothie, juice eller bowl som får såväl magen som världen att må bra.

Lett. Eller lätt? Att äta rätt ska vara lätt och det gör man på Lett. Gröna, näringsrika och färska rätter med närodlat och säsongens råvaror så långt det går. Hållbara val för en hälsosammare värld. Juicer, sallader, wraps och mycket mer står på menyn. Lett finns på Centralstationen, Sveavägen, Ringvägen på Södermalm och Torsplan i Vasastan.

Unbakery på Södermalm erbjuder fika som kan fikas varje dag. Även om man vill vara hälsosam så lockar den där fikan lagom till tröttheten sätter in om eftermiddagen och då är det lätt att ta till en klassisk kanelbulle – om det finns andra alternativ. Här kommer in! Ut med det vita, raffinerade sockret, in med frukt, bär och dadlar. Ut med mejeriprodukter, mjöl och vegetabiliska oljor, in med nötter och fröer. Här finns goda och smakrika tårtor och bakverk som inte bara säljs här utan som också andra kaféer köper in och saluför. Gänget bakom Unbakery älskar träning, god mat och näring och hjälper gärna sina gäster att leva ett sundare liv. Med fika.