Taxinge Slott

Taxinge Slott är beläget på Näsby gård, en gård med anor från vikingatid men vår första kontakt med namnet är från 1281 då man kan utläsa det i ett dokument, ett dokument som bevisade att en bror till kung Magnus Ladulås skänkte Näsby till domkyrkan i Strängnäs. Därefter har många olika namn stått på ägarbeviset till gården, från drottningar till adelsmän.

År 1979 öppnade två damer en liten kaffeservering som med tiden kom att utvecklas till en konferensanläggning. Idag finner man här norra Europas största kakbord där det aldrig är färre än 65 sorters hembakat bröd. Från smörgåsar till tårtor. Säsongen styr utbudet men antalet är inget man ruckar på. Här intar man fantastiskt fikabröd och härliga luncher i ett vackert bibliotek eller i slottsparken.

Taxinge Slott är beläget ungefär sex mil från Stockholm men man åker inte bara hit för kakorna (även om säkert vissa gör det!) utan man kan även titta in i den lilla kyrkan, besöka slottsboden, titta på de vackra hästarna och träffa grisarna, promenera i slottsparken och strosa längs Mälaren. Sommartid, och även vid julmarknadstid, kan man komma hit med båt hela vägen från Stockholm city.

Lämna ett svar