Ta en fika i Stockholms skärgård

Att åka ut i Stockholms skärgård är en riktigt härlig upplevelse och när man åker till olika öar kan man passa på att ta en fika till havets brus och måsarnas skri. Det finns många härliga caféer i Stockholms skärgård som är värda ett besök!

Skärgårdsfika och ta ett glas vin vid hemkomsten

Åker man ut till den större ön Vaxholm kan man ta sig en härlig fika på Kastellets Sommarcafé med goda bakverk men även matiga smörgåsar eller sallader och glass. Här kan man även ta sig en mysig skärgårdsfika på Café Kobben precis vid Vaxholms gästhamn. Åker man ut lite längre till Ljusterö, kan Klintsundet marina-café vara en mysig plats att besöka precis vid vattnet och som har gott kaffe gjort på ekologiska bönor. Några andra mysiga caféer värda ett besök är Dalarö Bageri på Dalarö, Glassen i backen på Grinda, Hamnboden på Utö eller Rödlögaboden och Café Truten på Rödlöga. När man åkt ut i Stockholms skärgård en heldag kan man vara trött och vill kanske koppla av med ett gott glas vin. Att köpa vin idag är lätt då man genom Vinoteket enkelt och bekvämt kan beställa hem viner fram till dörren! När man väljer viner online finns det många märken att välja på, samt både röda och vita viner med varierande druvsorter.

Starta café i Stockholms skärgård

Om man vill starta ett eget café i Stockholms skärgård, finns det allmänna

bra tips när man startar ett café som man ska tänka på. Startar man ett café i Skärgården är det en stor fördel om man bor i området så att man slipper åka långt från inlandet varje dag. Man ska även tänka på att ansöka om tillstånd hos kommunen för ett skärgårdscafé. Det kan vara smart att se över vilken ö man ska ha sitt café på och hur stora strömmar av besökare som kommer, särskilt på sommaren. Det är även viktigt att man har en bra budget att starta med och genomtänkta unika idéer. Startar man ett café i Stockholms skärgård blir caféet mer populärt om det ligger vid vattnet och en unik inredning kan locka fler kunder. Precis som med alla nystartade egna verksamheter får man vara beredd på att arbeta hårt till en början. Något som alltid är smart är att satsa på en bra marknadsföring med egna och unika koncept som får människor att börja prata om caféet.