För hunden

Som sig bör finns det en mängd caféer i Göteborg som välkomnar också fyrbenta vänner.

Kafé Magasinet

Kafé Magasinet har generösa öppettider och är beläget i Göteborgs gamla hamnkvarter. Här serveras kaffe, frukost, pizza och vin och caféet är KRAV-certifierat. Här är hunden varmt välkommen och en särskilt utvald trerättersmeny serveras, tillagad endast av svenska råvaror.

Flickorna på Färjenäs

Flickorna på Färjenäs är ett café som verkligen bryr sig om hundar. Här har ägarna promenerat med sina egna hundar och fantiserat om att skapa ett café vid vägen. Drömmen blev verklighet. Lisa, en passionerad hundvän, har spenderat många år i London och några favoriter följde med hem till Sverige, bland annat afternoon tea, sandwiches och short bread. Susanna har ett stort matlagningsintresse och följer gärna sin mammas gamla recept på småkakor. Vilken kombination de två utgör! Råvarorna är av högsta kvalitet och så långt det går även närproducerade. Allt bakas på plats och det finns flertalet allergivänliga alternativ. När matte och husse stannar för en fika eller en bit mat bjuder Flickorna på Färjenäs hunden på hundkex, levergodis eller varför inte hemmagjorda köttbullar.

Färjenäs är en stadsdel på Hisingen, belägen under Älvsborgsbron, och såg under lång tid en intensiv färjetrafik. I och med den nya bron dog färjetrafiken ut och många affärsrörelser försvann men som tur var blev caféet kvar. Tur för de närmare 600 hundar som bor i området! Alltsedan 1906 har alltså ett café drivits här och kanske öppnas även ett hundpensionat inom kort. Till dess får vi fortsätta att njuta av klassiska mackor med allehanda pålägg och fyllningar, Toscatårta och mycket annat gott. Med mat i magen inbjuder området till en fin promenad intill brofästet och även om det är ett gammalt färjeläge finns här en härlig grönska och är barnen med finns här också en av stans största lekplatser.

21ans Hörne

21ans Hörne Café är ett mysigt café beläget i Majorna. Ett socialt arbetarkooperativ där medarbetarna står långt från den ordinarie arbetsmarknaden och arbetar efter egen förmåga. Alla ska må bra på 21an, såväl gäster som medarbetare. Även hundar ska må bra på 21an och här hålls bland annat föreläsningar med inbjudna experter. Man håller även hundquiz sista torsdagen varje månad. För den som står en bit från arbetsmarknaden får man gärna söka jobb här – bara man har hjärtat på rätt ställe. Här stressar man inte, här är arbetstempot lugnare. På menyn står hembakat och hemlagat och man erbjuder även catering. Även hunden kan få sig hemlagade godsaker till livs.