Att gå på café för att äta gott till lunch eller bara för att fika eller ta en kopp kaffe är mycket populärt. Det förekommer i nästan alla världens länder. Det finns dock en del att tänka på när man ska inreda sitt café. Det är inte bara att kasta in lite möbler och sedan hoppas på det bästa. Om gästerna inte finner caféet trivsamt kommer de att gå någon annanstans och då riskerar man att stå utan inkomst.
[IMAGE=bRn1IpfPZI9S.jpg]
Välja rätt färger och tapeter
En sak som gör hela lokalen är väggar, golv och tak. Man måste alltså se till att vara noggrann med vilka val man gör. Om man ska sätta upp tapeter kan det vara klokt att inte välja allt för skrikiga färger och mönster. Gästerna vill inte gärna få ont i huvudet när de sitter och fikar. Det är också viktigt att tapeterna är av ett hållbart material och det skadar inte om det går att torka av dem med en fuktig trasa om man skulle råka spilla på dem.
Möbelval
Man måste också se över vilka möbler man väljer att ställa in på sitt café. Om lokalen är liten kanske det inte passar att ha allt för stora och klumpiga möbler där. Det kan dock vara bra att ha lite kraftigare möbler som man kan sitta bekvämt i. Att inrätta en liten hörna där man kan sitta och läsa eller studera kan också vara ett bra alternativ.
När det gäller möblemanget kan det också vara bra att se till att det finns möjlighet att sätta ihop bord för flera grupper om det är så att en sådan dyker upp för att fika.
Självbetjäning av kaffe, te och andra drycker
Många caféer erbjuder kunderna självbetjäning av kaffe, te, juice och annan dryck. Det besparar personalen en del arbete och tid. Om man beställer saker som cappuccino eller andra lite finare drycker görs de för hand, men vanligt bryggkaffe får gästen hälla upp på egen hand. Det kan vara bra att ha en större bänk att placera maskinerna på. Det är bra om den är enkel att rengöra.
Öppet eller stängt kök?
Vissa caféer har mer eller mindre öppna kök. Det gör att man som gäst kan se vad som sker. En nackdel med det är att det kan förekomma en del oljud i köket. Man kan också se de öppna köken som något negativt ur hälsosynpunkt. Fördelen är att det blir lättare för gästerna att se bakverk, mackor och annat. Dessutom vill många gäster se att köket är rent och fräscht innan de beställer något. Ett öppet kök ger också mer luft och ljus i caféets lokaler och det uppskattas av många besökare.