Köp ett café och förverkliga din dröm

Vem har väl inte någon gång drömt om att äga och driva ett kafé? Ett litet mysigt kafé med färskbryggt kaffe och hemmabakade kakor, och en inredning som för tankarna till Paris, medelhavet eller USA på 50-talet. Tyvärr blir kafé-drömmen för de flesta endast ytterligare en dröm, som förpassas till den allt längre listan över oförverkligade drömmar som vi alla bär på.

Men det behöver inte stanna vid en dröm. Det är i allra högsta grad möjligt att köpa och ta över ett redan existerande kafé. Att driva ett mindre kafé är i regel inte något som man blir förmögen på. Detta innebär i sin tur att det inte är särskilt dyrt att köpa ett existerande kafé. Ofta är det möjligt att köpa ett etablerat kafé för ett pris som är klart överkomligt för de flesta av oss.

Finansiera köpet av ett kafé

Även om du hittar ett kafé som är till försäljning för ett rimligt pris är det möjligt att du själv inte har tillgång till hela beloppet. Först och främst bör du försöka låna till mellanskillnaden från släkt och vänner. Har du inte denna möjlighet kan du besöka Lånakuten.com där du kan jämföra olika långivare, och ansöka om lån på upp till 600 000 kronor. Handläggningen är mycket snabb och blir du beviljad ett lån kan du i vissa fall få pengarna utbetalda till ditt bankkonto redan samma dag.

Att driva ett kafé

När du väl har köpt ditt kafé är det upp till dig, din fantasi och din ekonomi att avgöra hur mycket pengar du ska spendera på att renovera och sätta din egen personliga prägel på kaféet. Fördelen med ett kafé är att den utrustning som behövs inte är särskilt dyr. Ofta kan du köpa bra och begagnad utrustning från andra kaféer eller på Blocket. Även inredning och möblemang är möjligt att köpa för en billig peng, framförallt om du väljer att inreda kaféet i en äldre stil.

Vad avser själva driften av kaféet kommer marknadsföringen sannolikt att vara den viktigaste delen. Det har inte någon betydelse om du serverar ett fantastiskt kaffe och har stadens godaste kakor om inte någon ens känner till att ditt kafé existerar. Försök därför att planera in marknadsföringsaktiviteter för ett par månader framåt och var inte rädd för att prova nya marknadsföringsidéer. Lyckas du med marknadsföringen av ditt kafé har du stora möjligheter att under lång tid framöver leva din dröm med ditt eget kafé.