Med havsutsikt

Fika är en del av svenskens DNA och så är även en vacker utsikt. Gärna över havet men även vid ett bergsmassiv, en fin skogsglänta, en äng…

Brännö Varv är beläget cirka 20 minuter från Saltholmen, i Göteborgs södra skärgård. Varvet är gammalt, grundades 1949, men nyare är caféet och baren samt Bed and Breakfast. En härlig atmosfär, en fantasieggande miljö och en härlig utsikt. Allt i ett. Sommartid erbjuds även trubadurkvällar.

Bertilssons stuga vid Lilla Delsjön är en klassiker. Mången göteborgare tar sig en promenad runt sjön för att sedan slå sig ned med en härlig fika eller fisksoppa hos Bertilssons där man också får en utsikt över sjön till sitt kaffe. Ja, inte havet, sjön denna gång. Det är trångt om saligheten men också mycket mysigt. Ägaren köpte en gång i tiden ett stall och gjorde om det till sommarbostad, därefter såldes byggnaden och blev café men namnet fick leva kvar. Personalen bakar på plats vilket ger bullarna en extra dimension.

På Vrångö, precis där Styrsöbolagets båtar lägger till en 25 minuters båtresa från Saltholmen , finner man Skärgårdens Café och Restaurang. Fika, glass och god mat får ibland en extra krydda med livemusik. Allt lagas på plats och efter devisen “det vi har lust att laga”. Menyn byts varje vecka och läggs ut på sociala medier. Stället passar såväl kompisgänget som vill njuta av ett glas vin som barnfamiljen som vill njuta av ett salt dopp – här finns en av södra skärgårdens mest familjevänliga stränder.

Lämna ett svar