PM Bröd & Sovel

PM Bröd & Sovel är enligt White Guide sommarSveriges bästa café. Caféets filosofi är en kärleksförklaring till brödet som civilisationens urmoder.

En passion. Det är vad brödet ska vara. Kvalitetsråvaror och lokala producenter. Det är vad brödet ska bestå av. Men även konditoriets läckerheter såklart! Tårtor kan varieras i oändlighet men i grunden, på PM Bröd & Sovel, innehåller de ekologiska ägg, grädde och smör. Här finns även vaniljbullar, biskvier, tryfflar, praliner, kanel- och kardemummabullar och en hel mängd annat gott som gör de flesta till återkommande besökare.

Sovel är mat som äts med potatis eller bröd, till exempel fisk, kött eller pålägg. Naturligtvis serveras även mat på detta utsökta etablissemang. Här kan man köpa en god lunch och slå sig ned en stund. Eller ta med som take-away. Varje rätt ackompanjeras av hembakat surdegsbröd och knäckebröd.

Inne på caféet/bageriet finns ett par sittplatser men man kan även ta med sig sin måltid/sitt fika till baren på takvåningen belägen i samma byggnad.

Många känner igen namnet PM & Vänner, ett hotell och en restauranggrupp i Växjö, och det är de som står bakom även PM Bröd & Sovel.

Lämna ett svar