Tips på hur du inreder ditt café

När du inreder ett café finns det två saker som är extra viktiga att tänka på – funktionalitet samt upplevelse. Lokalen bör vara välkommande och inbjudande samtidigt som den är bekväm, praktisk och trygg för både personal och kunder. Det första du bör göra är att planera hur du önskar att inredningen ska se ut, sedan måste du se ifall din idé är möjlig.

När du inreder ditt café finns det tre faktorer som du bör ha i åtanke:

  • Första tipset är att du låter rummet styra och inte din idé om hur det ska se ut. Det är nämligen rummet som bestämmer villkoren för inredningen.
  • Lägg ner lite mer tid och omtanke på sittutrymmet. Det är viktigt att sittplatserna inte gör att det blir instängt och trångt. Om du har en stor lokal kan du fundera på att placera ut rumsavdelare.
  • Investera i hållbara möbler. Skulle du snåla och välja billigare alternativ är risken större att du måste byta möbler och inredning regelbundet. Med hållbara möbler kommer de klara sig längre.

Inred som hemma

De flesta företagsägare vill att företagslokalen ska se mer professionell ut. Men du kan faktiskt inreda lokalen på ett liknande sätt som du inreder ditt hem. Att satsa på detaljer är ett av de lättaste sätten att få en “hemma”-känsla i ditt café. Du kan placera ut fina foton, en soffhörna, och så vidare.

Mattor

Mattor är egentligen inte något som brukar finnas i större caféer. Men det betyder inte att det inte är möjligt. Det finns flera fina alternativ som kan passa bra. Varför inte en snygg trasmatta precis innanför dörren? Trasmattor finns i alla möjliga storlekar och färger, det finns dessutom trasmattor av plast som gör att de är väldigt enkla att rengöra. Detta kan vara ett bra alternativ. Med en matta innanför dörren kan detta förhindra att gästerna drar in lika mycket smuts utifrån, vilket håller resten av caféet lite renare.

Växter

Växter är en annan detalj som kan göra att ditt café känns mer inbjudande. Men här är det viktigt att du tänker på att det finns personer som kan vara allergiska mot växter och blommor. Därför kan det vara smart att välja plastblommor, eller växter av tyg.

Väggdekorationer

En sista inredningsdetalj som kan komplettera inredningen är väggdekorationer. För ett café kan det vara snyggt att hänga upp en stor tavla, eller skylt, där det visas de populäraste dryckerna och/eller bakverken. Det gör det möjligt för gästerna att se vad det finns tillgängligt. Du kan även hänga upp andra konstverk som går ihop med inredningen.