Inredningsdetaljer för ditt cafékök

Det finns mycket att tänka på när man ska starta sitt eget café. Oavsett om du planerar att bygga om en lokal till café eller renovera en befintlig, finns det mängder med vackra inredningsdetaljer att välja mellan. Genom att inreda lokalen efter egen inredningsstil kan du sätta din egna personliga prägel på ditt café.

Köket – hemmets hjärta

Köket sägs ofta vara hjärtat i hemmet, och varför skulle det vara annorlunda på en arbetsplats? Även om kunderna oftast inte uppehåller sig i köket på caféer, gör det mycket för personalens trivselkänsla att inreda köket hemtrevligt och inte allt för sterilt. Ett café som själva bakar det de säljer ställer högre krav på trivseln i köket. Att arbeta i ett kök som saknar personlighet och unik karaktär kan dra ner motivationen hos vilken kock eller serveringspersonal som helst. Var därför noga med dina val när du planerar köksinredningen. Tänk också på att köket och dess inredning ska vara anpassat för att uppfylla kraven vid Livsmedelsverkets kontroller.

Lyxig inredning eller industriell känsla?

Vill du ha en lyxig eller funktionell köksblandare? Det finns mängder av varianter att välja mellan. Ett alternativ för en lyxigare känsla är att installera en köksblandare i mässing. Addera gärna detaljer i mässing på övriga ställen i köket för att fånga upp nyansen. För det industriella köket som ofta är inrett med rostfri diskbänk kan du med fördel istället välja en blank köksblandare i krom. Många köksblandare tillverkas med diskmaskinsavstängning, vilket förmodligen är en förutsättning i de flesta restaurangkök.

Skapa en röd tråd i inredningen

Tänk på att försöka följa ett visst tema i inredningen för att inte göra den för spretig. Genom att skapa en röd tråd i inredningen kan man göra att helhetsintrycket upplevs mer harmoniskt och genomtänkt. Här kan du hitta tips på vad som är viktigt att tänka på vid val av övrig inredning till caféet.